08-10-06

Op weg naar Londen (dag 1)

Na Mayumana begon mijn blokperiode officieel. Ik had al wat aan mijn Frans gestudeerd en ik volgde bijlessen, maar begin augustus begon de blok echt. (Met daarin toch nog een klein weekje kamp met de jeugdbeweging…) Hoe dan ook, ik kan jullie vertellen dat ik geslaagd ben voor mijn herexamen en ik volg ondertussen mijn laatste jaar ‘Bachelor Lager Onderwijs’. Met een beetje geluk kan ik volgend jaar op zoek naar werk…
Ook Aeneas was geslaagd voor zijn herexamen en zit momenteel in zijn derde jaar pedagogie. Een hele opluchting na wat voor mijn lieve schat een bijzonder zwaar jaar is geweest.

Dit even als inleiding, want deze post gaat natuurlijk hoofdzakelijk over onze citytrip naar Londen. Aeneas en ikzelf zouden voor de eerste keer samen reis gaan en dat is uiteraard een hele leuke belevenis!
Wie mijn vorige berichtjes heeft gelezen weet dat Aeneas deze citytrip cadeau kreeg voor zijn verjaardag. Het was een cadeau van zijn ouders, mijn ouders en ikzelf. De dag voordat we zouden vertrekken kwam Aeneas bij mij slapen. Op die manier konden we de volgende morgen samen vertrekken aan het station, want we gingen met de Eurostar… Eenmaal aangekomen in Brussel was het vrij eenvoudig om in te checken aan de Eurostarloketten. Na enkele controles kwamen we aan in de wachtruimte en een klein halfuurtje later zaten we op de Eurostar. Die viel veel kleiner uit dan verwacht. Ik stelde me er een luxeversie van de gewone trein bij voor, maar die illusie werd algauw doorprikt. Smalle gangen en weinig beenruimte. Voldoende beenruimte is iets wat ik persoonlijk wel belangrijk vind, zeker met mijn lange benen. Toch klaagden we niet. We waren samen en het stond vast dat we een tweetal uurtjes later al in Londen zouden staan. Tijdens de hele treinreis was Aeneas wel wat reisziek. Hij had waarschijnlijk een beetje stress… Bij mij viel die stress goed mee. Alles verliep op wieltjes en ik hoopte dat het zo zou blijven gedurende de hele reis.

Eenmaal in Londen aangekomen (rond 9.30u lokale tijd) leek alle stress weg te zijn bij Aeneas en we begonnen aan onze eigenlijke reis. We hadden geluk met het goed weer en we besloten om niet meteen de metro te nemen naar ons hotel. We zouden eerst wat gaan wandelen! We hadden één bagagekoffer op wieltjes en daarnaast onze rugzak. Die voormiddag wandelden we voorbij Londen Eye, de Big Ben, Houses of Parliament, Westminster Abbey, St. James’ Park, Buckingham Palace en Hyde Park.

Wie Londen een beetje kent weet dat dit al een mooie lange wandeling is. We hadden zelfs zo ver gewandeld dat we tegen rond 13.10u aan ons hotel aankwamen!

Na het inchecken gingen we naar onze kamer. We hadden natuurlijk het geld niet om in een vijfsterrenhotel te logeren, maar dit hotel voldeed perfect aan onze wensen.

Al kreeg Aeneas op dat moment wat buikkrampen. Daarom ging ik voor hem naar een apotheek en enkele pilletjes later voelde Aeneas zich al heel wat beter. We namen die avond de tijd om nog een mooie avondwandeling te maken in de omgeving van het hotel en daarna was het al meteen bedtijd… De eerste dag zat er reeds op en we hadden al heel wat gezien!

Commentaren

Hee!
hèhè, eindelijk weer een berichtje ;)
hoop dat je het heel leuk gehad hebt, en ik hoop dat je snel weer een berichtje plaatst! (ik had je trouwens ook een mailtje gestuurd :$)
Liefs x

Gepost door: Lauren | 08-10-06

Blij dat er terug een reactie is en dat jullie geslaagd zijn.

Gepost door: Wildcard | 08-10-06

Precies geluk gehad met 't weer...(en slecht weer in jullie blok ;) )
Proficiat met de mooie resultaten hé alletwee
Liefs

Gepost door: Daphné | 09-10-06

Waarom 2 bedden op de foto (stoute vraag Wyatt). Zo te horen (en te zien) was het zeker en vast de moeite

Gepost door: Wyatt | 09-10-06

2 dubbele bedden voor de prijs van één..natuurlijk slapen wij ni in 1 bed ;)

Gepost door: Aeneas | 16-11-06

De commentaren zijn gesloten.